Voksne med ADHD

Jeg har gennem årene fået erfaringer med at arbejde med voksne med ADHD.

Der er desværre mange voksne, som udelukkende har fået medicinsk behandling, efter at de har fået stillet diagnosen ADHD eller ADD.

Al forskning viser, at psykoedukation (lære om psykiske tilstande) er lige så vigtig som medicinen, men at en kombination er bedst.

Jeg har hjulpet voksne med ADHD til at gennemskue, hvad de har lavet af fornuftige og brugbare kompensationsstrategier, og hvilke der trængte til justering.

Jeg kan hjælpe med at identificere, hvilke eksekutive funktioner (de evner, man bruger til at få overblik, så man kan planlægge, komme i gang og blive færdig = selvledelse) der er mest udfordret, og hvilke de er stærkest i. Det er ikke statiske funktioner, hvilket vil sige, at de kan udvikles.

Det kan også være svært at blive / være forælder, når man har ADHD, men der kan også være fordele. Det kan jeg også tilbyde hjælp til at identificere og håndtere.

Voksne med ADHD er lidt i overvægt blandt misbrugere. Hvis man får hjælp til at håndtere ADHD, kan det også blive lettere håndtere misbrug.