ADHD coach og kognitiv terapeut

Jeg har gennem 10 år specialiseret mig i ADHD gennem mit arbejde i Børne- og Ungdomspsykiatrisk klinik i Holbæk under Region Sjælland.

Jeg sad til daglig og vejledte børn og unge med ADHD – også i kombination med f.eks. Tourettes syndrom og autisme – hvordan de kunne takle nogle af hverdagens udfordringer og lære at værdsætte fordelene. Det er et meget positivt arbejde, fordi de unge har gode muligheder for udvikling. Der er selvfølgelig en del, der også har andre faktorer i deres tilværelse, som belaster dem, hvilket kan forlænge processen med at lære at klare hverdagen. Det betyder ikke, at man skal give op. Man må nogle gange konstatere, at det kan tage flere år, før udfordringerne virker overkommelige.

ADHD er blandt andet kendetegnet ved uensartede modningsprocesser i hjernen, som bevirker, at de unge kan klare nogle ting alderssvarende, mens andre ting slet ikke fungerer. Med den rette hjælp gennem ungdomsårene, er der stor sandsynlighed for, at de kan blive gode samfundsborgere, mens udeladelse af denne hjælp ifølge forskning fra Rockwoolfonden 2014 viser, at voksne med ubehandlet ADHD (både medicinsk og pædagogisk mm) har dårligere økonomi, har flere udgifter, koster samfundet mere og yder mindre til samfundet. Der er derfor al mulig grund til at yde den nødvendige hjælp, til de er på rette vej.

Lene nov. 15 - Kopi